BIM borrel

Kennis kan op verschillende momenten en op verschillende manieren overgedragen worden. De meest informele manier van kennisoverdracht vindt plaats in de wandelgangen, echter hier wordt doorgaans over een bepaald project binnen een bepaalde organisatie gesproken, anders dan een algemeen praatje over projecten, zoals leeft binnen verschillende organisaties. De manier om op een informele wijze kennis en ervaringen te delen, is middels een vrijdagmiddag borrel. Het onderwerp BIM levert een BIM-borrel.

kennistegel1

Waarom een BIM-borrel? Gewoon omdat er al voldoende borrels zijn die niet gerelateerd zijn aan BIM. Juist omdat BIM sterk onderhevig is aan verandering, mede door de komst van nieuwe tools en mogelijkheden, is het belangrijk om kennis hieromtrent de delen. BIM is een dermate veelzijdig begrip dat er behoefte ontstaat aan het delen van kennis en ervaringen.

Waar loopt u tegenaan tijdens uw BIM-project? Welke kansen en uitdagingen spelen in uw gedachten? Mogelijk komt u tijdens de borrel mensen tegen met soortgelijke gedachten. Het is een ideaal moment om eens van gedachten te wisselen, onder het genot van een drankje. Mogelijk geeft het nieuwe inzichten, hopelijk in ieder geval een leuk gesprek.

De BIM-borrel wordt (vooralsnog) niet gesponsord en is gratis toegankelijk. Het is geen promotie voor een bepaalde tool of leverancier. Daarmee kan de BIM-borrel ook als ‘open’ BIM-borrel worden beschouwd, aangezien deze onafhankelijk van tool is en daarnaast vrij toegankelijk. Het nadeel is wellicht dat u zelf de rekening betaalt van hetgeen u verorbert.

Vrijdag 9 mei vindt de eerste BIM-borrel plaats. De locatie is Utrecht, in een nader te bepalen café. Stuur een email via het contactformulier of een DM naar @BIM_ihw of @Solidu_NL.