Tijdens de buildingSMART Standards Summit in Montreal deze week, heeft Mathijs een presentatie gegeven over het BCF. Daarbij ging het over het lopende BCF initiatief, een project van buildingSMART Benelux en over de mogelijkheden van BCF vanuit een andere kijkhoek. De boodschap was duidelijk; BCF is geen ‘issue’.

Het BCF Initiatief loopt inmiddels al drie jaar en heeft al veel opgeleverd aan producten, zoals video’s van verschillende ‘tutorial sessions’ maar ook de BCF kaart welke inmiddels in vier talen beschikbaar is. Op dit moment is wordt vanuit het BCF initiatief gewerkt aan de publicatie van ‘usecases’ om te publiceren op de website. Dit is een inspanning van een internationale groep van mede BCF-enthousiastelingen, met als doelstelling het eenduidig publiceren van usecases.

Vervolgens kwam een nieuwe ‘usecase’ aan bod, namelijk over het gebruik van BCF voor kopersopties in een proces bij een aannemer met een afdeling kopersbegeleiding. De reacties hierop waren positief en het was een blijk van brede potentie binnen het gebruik van BCF. Het bewijst dat BCF zoveel meer is dan slechts een ‘issue’.

Wil je weten hoe een dergelijk proces kan werken? Neem dan contact op.