Volgende week vindt er een conferentie plaats in Montreal, Canada. Het is de buildingSMART International Standards Summit, een evenement dat twee keer per jaar ergens op de wereld wordt georganiseerd en gericht is op verschillende belangrijke open standaarden. Mathijs Natrop is aanwezig bij dit evenement en zal een bijdrage leveren in een sessie van anderhalf uur over BCF (BIM Collaboration Format), op donderdag 20 oktober.

Tijdens de sessie komt het buildingSMART Benelux project over BCF aan bod met de ontwikkelingen sinds de oprichting in 2019 en de bijbehorende opgeleverde producten, zoals de BCF kaart (inmiddels in vier talen beschikbaar) en de handleidingen voor het werken met specifieke software. Ook de recente ontwikkelingen op het gebied van de publicatie met de Usecase Management Tool komt aan bod, een internationale inspanning van een kleine groep enthousiastelingen.

Naast de ontwikkelingen en activiteiten vanuit het project, is ook genoeg ruimte voor praktijkverhalen over BCF. Er zijn inmiddels verschillende video’s gemaakt van processen in de praktijk en verschillende toepassingen zoals tot op heden ontdekt door gebruikers worden getoond.

Wilt u meer informatie over de bijdrage van Mathijs of over het evenement? Neem dan gerust contact op.