Column: faalreductie

Falen, u weet wel; tijd en energie verspillen. Neem falen in de bouw, dan gaat het al snel om faalkosten. Bestaat er dan ook falen zonder dat dit een verspilling van geld is? Over falen en faalkosten het volgende: Solidu heeft een oplossing gevonden! Een oplossing waardoor u de kans op falen sterk kunt laten afnemen. Denk aan kosten dan levert dit een mogelijke besparing. Hoeveel dan, hoor ik u vragen? Tsja, wellicht miljarden, afhankelijk van uw omzet. Erg waarschijnlijk is het niet maar in theorie is het wel degelijk mogelijk. Werkelijke cijfers kunnen niet op voorhand verstrekt worden. Geeft niet, is zelfs zeer logisch. De mate waarin falen afneemt, is afhankelijk van uw eigen inzet. Wellicht een beetje te vaag, tijd voor een paar voorbeelden.

Falen reduceren door terugdringen van het aantal ontwerpfouten. Dit is een helder en bewezen voorbeeld. Geen verdere uitleg benodigd dus…

Minder verspilling van bouwmaterialen door een accurate bepaling van hoeveelheden. Ook dit kan vertaald worden naar een afname van falen. Uitleg? Volgens mij ook in dit voorbeeld nog niet nodig (toch?).

Falen en geld over de balk smijten, kan dit hetzelfde zijn? Faalt men wanneer geld over de balk wordt gesmeten, of heeft falen toch meer te maken met mislukken? Wellicht lukt het goed om geld te verkwanselen. In dat geval spreekt men dus niet over falen maar juist over succes, mits verkwanselen tot de verwachting behoorde. Hoe dan ook; diensten van Solidu zijn goed betaalbaar.

flyer_dienstverlening
Falen reduceren

Nog een paar voorbeelden van manieren waarop Solidu helpt om falen te verminderen, namelijk:
Minder verspilling van tijd door relaties tussen gebouwdelen weer te geven. Deze behoeft wellicht ietwat aan uitleg. Veel bewerkingen op een bouwplaats behoeven informatie van verschillende aspecten. In plaats van het zoeken naar de verschillende informatiedragers en hier relaties tussen leggen, kunnen de relevante relaties ook weergegeven worden op een informatie-overzicht.

Minder verspilling van tijd en materialen door de juiste relaties weer te geven. Is de gebruikte informatiedrager wel de meest recente? Oeps, de stempel ‘definitief’ staat op alle tekeningen, wat is waar? In plaats van het zoeken naar de meest recente informatiedragers en hier relaties tussen leggen, kunnen deze relaties ook weergegeven worden op een informatie-overzicht.

Dit artikel staat er bol van en toch wordt het niet bij naam genoemd. Dit heb ik geleerd van #destroomversnelling. Weet u wat ik bedoel? Mail het goede antwoord naar deoplossingisbim@solidu.nl

Reageren mag hier.