Bouw

Bouwsector

Solidu richt zich op de bouwsector, waarbij de voorbereiding op de uitvoering tot en met de oplevering centraal staat. De trainingen ‘BIM op de Bouwplaats’ en ‘BIM Communicatie’ zijn gericht op deze fasen in de levenscyclus van een bouwwerk.

Meerwaarde van BIM

Het terugdringen van faalkosten en het borgen van de kwaliteit, door gebruik te maken van BIM. De mogelijkheden zijn eindeloos en steeds in ontwikkeling. Huidige technologieën maken het mogelijk om BIM in te zetten voor een breed scala aan processen, waaronder de uitvoering op de bouwplaats. Solidu richt zich met name op de bouw in uitvoering en het proces dat hieraan voorafgaat, samen te vatten als BIM bij de aannemer.

Werken met een samengevoegd gebouwmodel

Een gefragmenteerde sector levert een groot aantal toeleverende partijen, waaronder ook veel modellerende partijen zoals architecten maar ook leveranciers. De verzameling van aspect- en disciplinemodellen welke hiervan afkomstig zijn, kan worden bekeken en beoordeeld in een ‘modelviewer’ of ‘modelchecker’. Dit samengevoegde gebouwmodel is van groot belang voor het bouwproces. Het is de dynamische virtuele bouwplaats.

basisafsprakenBIM (ILS)

Om objecten eenvoudig te kunnen herkennen en verdelen, zijn afspraken gemaakt over het opzetten van modellen (IFC), bekend als BIM Basis Informatieleveringsspecificatie (ILS) of #basisafsprakenBIM. Hiermee is een basis gelegd voor een structuur en classificatie van objecten, waardoor het werken met een samengevoegd gebouwmodel eenvoudiger wordt.

Iets voor u? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking