De DigiDare van dit jaar gaat over BIM op de bouwplaats en de aloude tekeningenkast in de bouwkeet. Het gaat over de durf die getoond moet worden om deze kast te veranderen. De durf om een verandering te brengen in het huidige proces waarin de tekeningenkast gevuld wordt. Een andere kijk op informatie, meer gericht op de taak en minder gericht op het overzicht van een bepaald aspect van het bouwwerk, zoals traditioneel van toepassing.

BIM op de bouwplaats

DigiDare 2022; BIM op de Bouwplaats

Bouwtekeningen in een bouwkeet. Deze verzameling van aanzichten en doorsneden, volgens opmaak zoals in een ver verleden afgesproken, staan afzonderlijk weergegeven op een groot vel papier. De verzameling van aspecten en disciplines komt samen in de verbeelding van het bouwplaats personeel en daarnaast ook virtueel met behulp van BIM. Dit laatste is vooral van toepassing sinds afgelopen decennia, het verbeelden is daarentegen een aloude techniek.

BIM op de bouwplaats gaat over een verandering van een standaard overzicht van een bepaald onderdeel van het bouwwerk, naar een taakgericht overzicht ten behoeve van bouwplaats personeel. Daar is een behoefte om informatie voor mensen met een bepaalde taak, op een bepaald moment en volgens bepaalde omstandigheden.

Met behulp van BIM komen onderdelen van het bouwwerk samen. Met behulp van huidige technologie├źn kan op een specifieke positie een doorsnede worden gemaakt en worden voorzien van noodzakelijke en wenselijke informatie. Het eindproduct kan op papier geprint worden of op een tablet weergegeven, maar het gaat om de informatie en niet de informatiedrager.

Stop met het maken van veelal overbodige informatie en kijk naar de behoefte zoals nodig op de bouwplaats. Alle neveneffecten zoals een hogere kwaliteit van het bouwwerk en een kortere bouwperiode zijn wat Solidu betreft mooi meegenomen! Het gaat om de verbeterde sfeer op de bouwplaats. Geen spanningen en irritatie door versnipperde, gebrekkige en overbodige informatie.

Neem contact op voor meer informatie.

Video DigiDare 2022 BIM op de Bouwplaats