Solidu

Innovatief door de jaren

Solidu is opgericht met het doel om vijf bedrijfsjaren BIM op de bouwplaats te introduceren, waarna dit gemeengoed zou zijn. Verkenning van nieuwe mogelijkheden moest ondertussen leiden tot meer verschillende activiteiten. Dit aldus het businessplan van toentertijd, geschreven in de winter van 2013.

BIM op de bouwplaats wordt steeds meer actueel en de nieuwe mogelijkheden zijn talrijk, zo blijkt. Het werken met taakgerichte werkinstructies is slechts een onderdeel, ook door de komst van nieuwe technologie├źn. De vijf bedrijfsjaren zijn inmiddels ruimschoots verstreken, maar niet het enthousiasme om de bouw te helpen met BIM.

Mathijs Natrop is eigenaar en oprichter van Solidu.

BIM implementaties

Met een software-onafhankelijke aanpak en praktische inslag, worden maatwerk implementaties uitgevoerd op de lopende projecten. Een complete implementatie of juist een verdiepingsslag, afhankelijk van de behoefte. De implementaties worden uitgevoerd door Mathijs Natrop, eventueel in samenwerking met partners van Solidu of van de klant.

Mathijs Natrop

Eigenaar en oprichter

Oprichter en eigenaar Mathijs Natrop is bouwkundig ingenieur en werkzaam geweest in verschillende onderdelen van de bouw, te onderscheiden in fasen van een bouwwerk van ontwerp tot en met uitvoering

Expertise

  • BIM op de bouwplaats

  • IFC (Industry Foundation Classes)

  • BCF (BIM Collaboration Format)

  • openBIM workflows

BIM

Sneller vooruit dankzij de expertise van Solidu

  • 06 46119619