Training BIM communicatie

BIM communicatie

Wat?

Communicatie in een BIM-omgeving

 

Voor wie?

Iedereen die communiceert in een BIM-omgeving, van uitvoerder tot bouwdirectie

 

Waar?

In uw eigen werkomgeving

Nieuwe manier van communiceren

Communiceren met behulp van BIM, door gebruik van BCF (BIM Collaboration Format) in combinatie met een eigen softwaretool van voorkeur. De open standaard BCF is veelzijdig toepasbaar. Afhankelijk van uw rol als deelnemer, komen voorbeelden aan de orde.

De aandacht verschuift van tekening naar model. De communicatie verandert hiermee ook. De komst van BIM zorgt voor nieuwe mogelijkheden wat betreft communicatie. Door gebruik te leren maken van modellen en modelinformatie, leert de deelnemer communiceren in een BIM-omgeving, onafhankelijk van het merk software.

De trainingen vinden bij voorkeur in-corporate plaats, waarbij gebruik gemaakt wordt van de eigen tools van voorkeur (soft- en hardware).

De training is bestemd voor werkvoorbereiders, uitvoerders, opzichters, projectleiders, bouwdirectie, BIM coördinatoren, BIM managers en BIM regisseurs.

Inzicht

De training duurt tenminste 1 dagdeel, waarbij een introductie wordt gegeven, aangevuld door een workshop waarbij deelnemers zelf gaan communiceren met behulp van BCF. Aanvullende dagdelen gaan dieper in op de mogelijkheden van BCF welke behoort bij een specifieke rol.

Zelf stappen maken

Na afloop van de training kan een deelnemer communiceren met behulp van BCF. De deelnemer is in staat een opmerking te maken, te bekijken en aan te vullen, waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende tools (ook afhankelijk van de eigen voorkeur). Het is van belang voor de eigen ontwikkeling, dat de deelnemer vervolgens zelf stappen gaat maken door toepassing in de praktijk. Een vervolgtraining geeft antwoord op vragen die ontstaan nadat enige praktijkervaring is opgedaan door deelnemers.

Neem contact op voor meer informatie...